Verhalen vol energie

Als wij er niet zouden zijn, zou het switchen van energieleverancier heel moeizaam verlopen

Samen bouwen aan iets dat bijna niemand kent, maar waar iedereen mee te maken heeft. Meer uitdaging vind je nergens. In de markt zijn we de onmisbare schakel tussen technologie en energie. Wat vinden collega’s Quincy en Yun van werken bij EDSN, en waar krijgen ze energie van?

Quincy en Yun aan het woord

Wie: Quincy, DevOps Engineer Specialist

Wat: In het centrale aansluitingenregister worden alle aansluitingen vastgelegd en mutaties verwerkt.

Waarom: “In mijn werk is het met name belangrijk dat we de applicaties in de lucht houden en doorontwikkelen. Zijn er incidenten of verzoeken, dan kunnen gebruikers bij ons terecht.”

Wie: Yun, business consultant

Wat: Onder meer verantwoordelijk voor het neerzetten van een meerjarenplan met de netbeheerders en andere stakeholders.

Waarom: “Er gebeurt ontzettend veel, in de organisatie én in de markt. Elk jaar is anders, we zijn altijd in beweging. Ik heb veel vrijheid om nieuwe ontwikkelingen mee vorm te geven en bij te schaven.”

Werk vol energie

Werk aan een innovatief IT-landschap

Quincy: “Door het beheren van de centrale systemen faciliteren wij het complete berichtenverkeer in de Nederlandse energiemarkt. Hierdoor kunnen consumenten veel makkelijker switchen van leverancier, of een verhuizing doorgeven. Zo maken wij het vrije marktproces mogelijk. Ook garanderen we bijvoorbeeld ‘leveringszekerheid’; we zorgen dat klanten altijd stroom en gas geleverd krijgen bij het wegvallen van een leverancier of programmaverantwoordelijke.”

Yun: “EDSN is de facilitator van een goedwerkende energiemarkt als geheel. Doordat wij IT-diensten centraal en uniform aanbieden, kunnen marktprocessen efficiënt, beter en goedkoper worden uitgevoerd. Dit bespaart de consument niet alleen ergernis, het bespaart de maatschappij uiteindelijk ook veel tijd en geld.”

Werk met inzicht door data

Yun: “Met de toenemende complexiteit en digitalisering in de energiemarkt wordt het steeds belangrijker dat we met elkaar de potentie van data goed benutten. Dat vraagt om meer samenwerking en innovatie op het gebied van datadiensten, waarbij we focus houden op onze eindklant: de consument en (groot)zakelijke energieafnemers.”

Quincy: ‘Ik denk dat we in de toekomst ook functionaliteiten en nieuwe oplossingen gaan ontwikkelen waar consumenten meer van merken. Bijvoorbeeld dat ze meer inzicht krijgen tot hun data wat afkomstig is uit onze systemen.’

Werk vol energie

Quincy: “Voor mij betekent werken bij EDSN: kunnen en mogen meedenken in nieuwe oplossingen en complexe vraagstukken. Zo gaf een netbeheerder laatst aan dat een reeks aansluitingen niet helemaal goed in het aansluitingenregister stond. Dan voer ik eerst een data-analyse uit om de situatie in kaart te brengen. Door het uitvoeren van diverse testen werk ik naar de best mogelijke oplossing. Het leveren van maatwerk zorgt voor een voldaan gevoel. Wat ik als heel fijn ervaar: iedereen wil hier intern altijd helpen en meedenken. De neuzen staan dezelfde kant op.’

Yun: ‘Ik houd ook van complexe vraagstukken. Vooral als we daarin met collega’s steeds verder komen en zichtbare resultaten boeken. Waar ik enorm trots op ben is dat we recent, ondanks een aantal tegenslagen, een dienst toch live hebben kunnen zetten. Dat was niet gelukt als we als team niet zo hadden doorgezet. En op zo’n moment is er ook tijd om dit te vieren met een gezellige borrel. Dát geeft ook energie!”

Toon passende vacatures

Verhalen vol energie van onze collega’s

Samen bouwen aan iets dat bijna niemand kent, maar waar iedereen mee te maken heeft. Meer uitdaging vind je nergens In de markt zijn we de onmisbare schakel tussen technologie en energie. Wat vinden collega’s van hun werk bij EDSN en waar krijgen ze energie van?

Vakgebieden

Alle vakgebieden

Traineeship

Leer én ontdek wat jou interesseert. Je gaat aan de slag voor verschillende onderdelen binnen onze organisatie.

vacatures Meer info

IT & Data

Ken jij de nieuwste technologieën zoals Kotlin, Java 17 en AWS? Krijg je enerige van het ontwikkelen van onze IT-sy…

vacatures 31 Meer info

Staf & Support

Ondersteun de operatie. Zodat zij goed kunnen werken. Van financial controller tot project management ondersteuner.

vacatures 3 Meer info
Samen staan we sterker

Leer ons nog beter kennen

Werken in het hart van de energietransitie. Benieuwd naar onze werkwijze?

Cultuur

Onze cultuur maken we samen! Maar wat typeert ons?

Lees meer

Partners

Samen met onze partners zorgen we voor de meest optimale IT-infrastructuur.

Lees meer

Organisatie

Hoe werkt EDSN als organisatie?

Lees meer

Kopje koffie? Kom een keer langs voor een kennismaking

Ja graag!
Element/Brand item/Energiestroom Copy
Element/Brand item/Energiestroom Copy 2

Veelgestelde vragen

Hoe ziet het hybride werken eruit bij EDSN?

Bij een voltijd dienstverband word je twee dagen per week op kantoor verwacht, de rest van de dagen werk je vanuit huis.

Krijg ik een werktelefoon?

Je krijgt van ons geen mobiele telefoon, maar wel een simkaart. Wil je toch een telefoon aanschaffen? Dan kan je elke twee jaar maximaal 600 euro netto declareren.

De vacature staat niet meer op de website. Kan ik nog solliciteren?

Als een vacature niet meer op de site staat, dan is deze hoogstwaarschijnlijk gesloten. Heb je toch interesse in die positie? Dan kun je altijd contact opnemen met een van onze recruiters. Wie weet kunnen we iets voor je betekenen of jouw cv voor een aantal maanden in onze portefeuille houden.

Waar kan ik parkeren?

Parkeren kan in twee parkeergarages, namelijk bij Hoek3 of de parkeergarage Asch van Wijck.

Kan ik vier keer negen werken?

Het is zeker mogelijk om 36 uur te werken, bijvoorbeeld 4 om 5 dagen of iedere week een dagdeel vrij. Vier keer negen is op dit moment geen mogelijkheid.

Kan ik parttime werken?

Dit is afhankelijk van de functie. Binnen EDSN is deze keuze er zeker.

Hebben jullie een bedrijfsrestaurant?

In ons pand zit een bedrijfsrestaurant, die voor alle bedrijven in ons pand toegankelijk zijn. Deze is tijdens de lunch geopend.