Verhalen vol energie

Marit aan het woord

In het kader van Internationale Vrouwendag hebben we een aantal vrouwelijke EDSN’ers geïnterviewd! We laten zien hoe zij zich hebben ontwikkeld bij EDSN en wat werken bij EDSN zo leuk maakt.

Nooit een saaie dag

In dienst van het team

Naam: Marit  

Functie: Scrum Master 

Werkzaam sinds: 2016 

Marit begon als junior functioneel beheerder en werd al snel medior. In 2018 maakte EDSN de overstap naar een nieuwe manier van werken; de Agile-methode. De nieuwe manier van werken betekende een hoop nieuwe functies, waaronder die van Scrum Master. Marit ging bij zichzelf te rade: hoe lang wilde ze nog functioneel beheerder zijn? Was het niet tijd voor een nieuwe uitdaging? “De taakomschrijving van Scrum Master sprak mij vanaf het begin al aan. Het leek me geweldig om ervoor te zorgen dat het een team aan niets ontbreekt, dat iedereen gewoon zijn werk kan doen. Mensen leiden, motiveren en inspireren; daar wilde ik voor gaan. Dus ik draaide een keer een evaluatie en dacht: ja, dit is leuk! Vervolgens leidde ik een paar keer de ochtendmeeting waarin we met zijn allen de dag doornemen en ook dát vond ik leuk. Op een gegeven moment heb ik de sprong gewaagd en ben ik mijn certificaat gaan halen.”  

Werk aan successen 

Haar eerste dag als Scrum Master zal Marit niet snel vergeten: “Ik stond die ochtend voor de spiegel en moest mezelf echt even knijpen. Het is zo’n privilege dat ik met deze mensen mag werken. En dat bedoel ik dus letterlijk: ík mag met deze mensen werken, het is dus niet zo dat zij met mij mogen werken. Ik sta echt in dienst van het team, zo zie ik dat. De successen die ze behalen hebben ze stuk voor stuk aan zichzelf te danken. Het is boeiend om te zien hoe elk team zich ontwikkelt. Negen mensen die intensief met elkaar aan de slag gaan om iets moois af te leveren. Gedurende dat proces bouw al snel samen een band op  en voor je het weet ben je onderdeel van een geoliede machine. Loopt het team ergens tegenaan, dan moeten ze dat zelf oplossen. Wat ik doe, is zorgen dat ze daarvoor alle ruimte krijgen.”  

Werk in een complexe omgeving 

De energiesector, die gigantische wereld achter bijvoorbeeld een stopcontact in de muur, bleek een boeiend werkveld te zijn. Marit: “Geen dag is hetzelfde en ik kan met een gerust hart zeggen dat het al die jaren nooit saai is geweest. De markt blijft zich maar ontwikkelen, dus niemand hoeft zich te vervelen. De rol van EDSN wordt steeds belangrijker, maar daarmee wordt alles ook ingewikkelder. De netbeheerders zijn onze opdrachtgevers, maar het is allang niet meer zo dat we alleen maar leveren wat er van ons wordt gevraagd. Ik zie het voor mijn ogen complexer worden maar ik zie ook dat we het met zijn allen aankunnen en dat voelt geweldig.  

Verhalen vol energie van onze collega’s

Samen bouwen aan iets dat bijna niemand kent, maar waar iedereen mee te maken heeft. Meer uitdaging vind je nergens In de markt zijn we de onmisbare schakel tussen technologie en energie. Wat vinden collega’s van hun werk bij EDSN en waar krijgen ze energie van?

Vakgebieden

Alle vakgebieden

Traineeship

Leer én ontdek wat jou interesseert. Je gaat aan de slag voor verschillende onderdelen binnen onze organisatie.

vacatures Meer info

IT & Data

Ken jij de nieuwste technologieën zoals Kotlin, Java 17 en AWS? Krijg je enerige van het ontwikkelen van onze IT-sy…

vacatures 32 Meer info

Staf & Support

Ondersteun de operatie. Zodat zij goed kunnen werken. Van financial controller tot project management ondersteuner.

vacatures Meer info
Samen staan we sterker

Leer ons nog beter kennen

Werken in het hart van de energietransitie. Benieuwd naar onze werkwijze?

Cultuur

Onze cultuur maken we samen! Maar wat typeert ons?

Lees meer

Partners

Samen met onze partners zorgen we voor de meest optimale IT-infrastructuur.

Lees meer

Organisatie

Hoe werkt EDSN als organisatie?

Lees meer

Kopje koffie? Kom een keer langs voor een kennismaking

Ja graag!
Element/Brand item/Energiestroom Copy
Element/Brand item/Energiestroom Copy 2

Veelgestelde vragen

Hoe ziet het hybride werken eruit bij EDSN?

Bij een voltijd dienstverband word je twee dagen per week op kantoor verwacht, de rest van de dagen werk je vanuit huis.

Krijg ik een werktelefoon?

Je krijgt van ons geen mobiele telefoon, maar wel een simkaart. Wil je toch een telefoon aanschaffen? Dan kan je elke twee jaar maximaal 600 euro netto declareren.

De vacature staat niet meer op de website. Kan ik nog solliciteren?

Als een vacature niet meer op de site staat, dan is deze hoogstwaarschijnlijk gesloten. Heb je toch interesse in die positie? Dan kun je altijd contact opnemen met een van onze recruiters. Wie weet kunnen we iets voor je betekenen of jouw cv voor een aantal maanden in onze portefeuille houden.

Waar kan ik parkeren?

Parkeren kan in twee parkeergarages, namelijk bij Hoek3 of de parkeergarage Asch van Wijck.

Kan ik vier keer negen werken?

Het is zeker mogelijk om 36 uur te werken, bijvoorbeeld 4 om 5 dagen of iedere week een dagdeel vrij. Vier keer negen is op dit moment geen mogelijkheid.

Kan ik parttime werken?

Dit is afhankelijk van de functie. Binnen EDSN is deze keuze er zeker.

Hebben jullie een bedrijfsrestaurant?

In ons pand zit een bedrijfsrestaurant, die voor alle bedrijven in ons pand toegankelijk zijn. Deze is tijdens de lunch geopend.