Werk mee aan een duurzame toekomst

Werk vol energie

De energiemarkt van de toekomst; daar zijn wij elke dag mee bezig.
Ons team is divers qua opleiding, ervaring, drijfveren en ambities.
Eén ding delen wij: de passie om te bouwen aan de energiemarkt
van de toekomst. Zo uniek als ieder individu in ons team is, zo uniek is ook de positie van EDSN in de energiesector.

Onze missie

Energiedata voor iedereen

Op het snijpunt van energie, data, privacy en IT bouw je aan de energiemarkt van de toekomst. Je bent actief in een uniek krachtenveld dat van groot economisch en maatschappelijk belang is. Voor generalisten biedt het een uitdaging om al die krachten met elkaar te verbinden. Voor specialisten is het een uniek terrein met materie die je nergens anders aantreft.

Verhalen vol energie van onze collega’s

Samen bouwen aan iets dat bijna niemand kent, maar waar iedereen mee te maken heeft. Meer uitdaging vind je nergens. In de markt zijn we de onmisbare schakel tussen technologie en energie. Wat vinden collega’s van hun werk bij EDSN en waar krijgen ze energie van?

Werk vol energie

Werk met impact voor alle Nederlanders

Jeffrey: “Het werk dat we doen doet ertoe, je kunt echt impact maken op de energiemarkt. Dat is misschien niet bij elke taak die je uitvoert direct duidelijk, maar als je naar het grote plaatje kijkt wél. Dan zie je bijvoorbeeld: dit zorgt ervoor dat we die slimme meters kunnen gebruiken op een manier waar zowel consumenten als leverancier blij van worden!”

Laura: “Ik zeg altijd: we werken letterlijk vol energie middenin de energiemarkt. Wat ik verder belangrijk vind, is dat er naast het harde werken ook ruimte is voor humor en gezelligheid. Zeker in mijn team voel ik die ruimte. Er is altijd tijd om te praten over hoe het gaat. En er is een goede balans tussen het werk uitvoeren, samenwerken en contact met collega’s. Zelfs nu we thuiswerken!”

Lees meer

Werk in een innovatief IT-landschap

Quincy: “Door het beheren van de centrale systemen faciliteren wij het complete berichtenverkeer in de Nederlandse energiemarkt. Hierdoor kunnen consumenten veel makkelijker switchen van leverancier, of een verhuizing doorgeven. Zo maken wij het vrije marktproces mogelijk. Ook garanderen we bijvoorbeeld ‘leveringszekerheid’; we zorgen dat klanten altijd stroom en gas geleverd krijgen bij het wegvallen van een leverancier of programmaverantwoordelijke.”

Yun: “EDSN is de facilitator van een goedwerkende energiemarkt als geheel. Doordat wij IT-diensten centraal en uniform aanbieden, kunnen marktprocessen efficiënt, beter en goedkoper worden uitgevoerd. Dit bespaart de consument niet alleen ergernis, het bespaart de maatschappij uiteindelijk ook veel tijd en geld.”

Lees meer

Werk in een bijzondere cultuur

Pieter: “Het valt me echt op wat een open en laagdrempelige cultuur EDSN heeft. Iedereen staat altijd klaar om je te helpen, ook het MT en de directieleden. We hebben allemaal hetzelfde doel en de gedeelde motivatie om de energietransitie te versnellen en hieraan bij te dragen met software.”

Ron: “Dat herken ik. Voor veel mensen is idealisme een belangrijke reden om hier te werken. Dit geldt voor mij ook: als techneut weet ik geen betere plek om bij te dragen aan de energietransitie dan hier. En wat je zegt over elkaar helpen: je voelt dat de waarde ‘samen’ echt in de hele organisatie wordt doorleefd. Laatst heb ik Vijai, onze CEO, voor het eerst ontmoet. Hij was helemaal niet van ‘Zo moet het gebeuren’, maar juist van ‘We doen dit met z’n allen’. Hij geeft natuurlijk wel het kader aan, maar hierbinnen mogen we samen bepalen hoe we dat precies invullen.”

Lees meer

Werk waarin we een stapje extra doen

Natasja: “EDSN is opgericht door netbeheerders met het doel de informatie-uitwisseling in de energiemarkt te stroomlijnen. Maar we doen steeds meer dan dat. Zo gaan we zelf op zoek naar trends in de data en nemen we hier ook speciaal data scientists voor aan. Zo kunnen we netbeheerders weer nieuwe diensten aanbieden. In de toekomst krijgen we steeds meer een adviserende rol.”

Mark: “Klopt, we trekken zelf werk naar ons toe. Een mooi voorbeeld is het beheer van meters. Alle regionale netbeheerders hebben hun eigen software waarmee ze beheren welke meters er bij hun klanten hangen en welke aansluitingen daaraan zijn gekoppeld. Dat kan natuurlijk efficienter en daarom gaan we dit nu centraal beleggen. Zo kijken we continue samen met de netbeheerders naar welke onderdelen we kunnen centraliseren. Met als doel: schaalvoordeel, ontzorging van de netbeheerders en één centraal punt van data.”

Lees meer

Vakgebieden

Alle vakgebieden

Traineeship

Leer én ontdek wat jou interesseert. Je gaat aan de slag voor verschillende onderdelen binnen onze organisatie.

vacatures Meer info

IT & Data

Ken jij de nieuwste technologieën zoals Kotlin, Java 17 en AWS? Krijg je enerige van het ontwikkelen van onze IT-sy…

vacatures 32 Meer info

Staf & Support

Ondersteun de operatie. Zodat zij goed kunnen werken. Van financial controller tot project management ondersteuner.

vacatures Meer info
Maak kennis met ons

Events

We organiseren regelmatig leuke events om kennis te maken met EDSN.
Hier vind je een overzicht. Daar wil je bij zijn!

Bekijk events
Samen staan we sterker

Leer ons nog beter kennen

Werken in het hart van de energietransitie. Benieuwd naar onze werkwijze?

Cultuur

Onze cultuur maken we samen! Maar wat typeert ons?

Lees meer

Partners

Samen met onze partners zorgen we voor de meest optimale IT-infrastructuur.

Lees meer

Organisatie

Hoe werkt EDSN als organisatie?

Lees meer

Kopje koffie? Kom een keer langs voor een kennismaking

Ja graag!
saskia
Element/Brand item/Energiestroom Copy
Element/Brand item/Energiestroom Copy 2

Veelgestelde vragen

Hoe ziet het hybride werken eruit bij EDSN?

Bij een voltijd dienstverband word je twee dagen per week op kantoor verwacht, de rest van de dagen werk je vanuit huis.

Krijg ik een werktelefoon?

Je krijgt van ons geen mobiele telefoon, maar wel een simkaart. Wil je toch een telefoon aanschaffen? Dan kan je elke twee jaar maximaal 600 euro netto declareren voor een telefoon.

De vacature staat niet meer op de website. Kan ik nog solliciteren?

Als een vacature niet meer op de site staat, dan is deze hoogstwaarschijnlijk gesloten. Heb je toch interesse in die positie? Dan kun je altijd contact opnemen met een van onze recruiters. Wie weet kunnen we iets voor je betekenen of jouw cv voor een aantal maanden in onze portefeuille houden.

Waar kan ik parkeren?

Parkeren kan in de twee parkeergarages bij ons kantoor, namelijk Hoek3 en Asch van Wijck.

Kan ik vier keer negen werken?

Het is zeker mogelijk om 36 uur te werken, bijvoorbeeld 4 om 5 dagen of iedere week een dagdeel vrij. Vier keer negen is op dit moment geen mogelijkheid.

Kan ik parttime werken?

Dit is afhankelijk van de functie. Binnen EDSN is deze keuze er zeker.

Hebben jullie een bedrijfsrestaurant?

Ja, er is een bedrijfsrestaurant en een snackcorner waar je losse broodjes, snacks en lekkere koffie kan halen.