Verhalen vol energie

“Als je bij EDSN iets wilt en het voegt waarde toe, is de sky the limit”

Werken op het snijvlak van energie, data en ICT. Complexe uitdagingen aanpakken die elke Nederlander aangaan. Vooruitkijken en innoveren, samen met enthousiaste collega’s. Bij EDSN is geen dag hetzelfde. Collega’s Natasja en Mark vertellen over hun werk en waar zij energie van krijgen.

Natasja en Mark aan het woord

Wie: Natasja, senior expertise lead

Wat: HR-functie voor de regierollen, zoals productmanagers en scrummasters

Waarom: “Ik focus me op de ontwikkeling van mijn collega’s. Zo kijk ik of de juiste mensen met de juiste skills op de juiste plek zitten.”

Wie: Mark, system architect

Wat: verbindende schakel tussen de CTO en de techniek

Waarom: “Ik vertaal de vraag van de markt en onze technische ambities naar de IT-teams. Hiervoor moet ik zowel veel afweten van de energiemarkt als van de techniek.”

Werk vol energie

Werk waarin we een stapje extra doen

Natasja: “EDSN is opgericht door netbeheerders met het doel de informatie-uitwisseling in de energiemarkt te stroomlijnen. Maar we doen steeds meer dan dat. Zo gaan we zelf op zoek naar trends in de data en nemen we hier ook speciaal data scientists voor aan. Zo kunnen we netbeheerders weer nieuwe diensten aanbieden. In de toekomst krijgen we steeds meer een adviserende rol.”

Mark: “Klopt, we trekken zelf werk naar ons toe. Een mooi voorbeeld is het beheer van meters. Alle regionale netbeheerders hebben hun eigen software waarmee ze beheren welke meters er bij hun klanten hangen en welke aansluitingen daaraan zijn gekoppeld. Dat kan natuurlijk efficienter en daarom gaan we dit nu centraal beleggen. Zo kijken we continue samen met de netbeheerders naar welke onderdelen we kunnen centraliseren. Met als doel: schaalvoordeel, ontzorging van de netbeheerders en één centraal punt van data.”

Werk met veel vrijheid

Natasja: “Ik vind het mooi dat mensen bij EDSN veel ruimte krijgen om zichzelf te ontplooien. Als je twijfelt of je op de juiste plek zit, kun je altijd gaan kijken bij een andere afdeling, of meelopen met iemand in een andere functie. Dat kan hier gewoon en dat is echt wel uniek. Ik maak er dan ook gretig gebruik van als ik zie dat iemand twijfelt. Dan raad ik ze aan om zich eens te oriënteren op een andere functie of afdeling binnen het bedrijf.

Ook krijg je hier veel ruimte om mee te denken en het bedrijf te helpen verbeteren. Je idee wordt vaak meegenomen.”

Mark: “Ja, je krijgt enorm veel vrijheid. Dus als je iets graag wil en het voegt waarde toe, dan is de sky the limit. Zo heb ik een andere architectuur voorgesteld voor een van de waardestromen. Ik dacht dat ik moest lullen als brugman om iedereen te overtuigen, maar door goede argumenten en een duidelijke visie werd dit goed opgepakt. Dat vertrouwen in elkaar, in elkaars kennis en kunde is erg prettig. Tegelijkertijd is er ook alle ruimte om te experimenteren. Fouten maken mag. Alleen door zaken kritisch te bekijken en met elkaar in gesprek te gaan over verbeteringen kom je verder.

Werk vol energie

Natasja: “Ik krijg er veel energie van als ik anderen kan inspireren. Zo help ik graag collega’s om een functie te vinden die nog beter bij hen past. Waarbij ik dan tegelijkertijd hun oude rol intern probeer in te vullen met iemand die hier weer geknipt voor is. In zo’n geval heb ik niet één persoon blij gemaakt, maar bijvoorbeeld zes mensen. Dit kost wat tijd en meerdere gesprekken, maar als het dan lukt, is dat geweldig.”

Mark: “Voor mij zit de uitdaging bijvoorbeeld in het overhevelen van bepaalde data van de ene voorziening naar de andere. Dat is technisch echt heel lastig, want je wilt niet dat netbeheerders of consumenten daar iets van merken. Je kunt het zien als het vervangen van een wiel van een auto die met 180 km/uur blijft doorrijden. Dit soort puzzels oplossen, daar kan ik als IT’er erg van genieten.”

 

Toon passende vacatures

Vakgebieden

Alle vakgebieden

Traineeship

Leer én ontdek wat jou interesseert. Je gaat aan de slag voor verschillende onderdelen binnen onze organisatie.

vacatures Meer info

IT & Data

Ken jij de nieuwste technologieën zoals Kotlin, Java 17 en AWS? Krijg je enerige van het ontwikkelen van onze IT-sy…

vacatures 32 Meer info

Staf & Support

Ondersteun de operatie. Zodat zij goed kunnen werken. Van financial controller tot project management ondersteuner.

vacatures Meer info
Samen staan we sterker

Leer ons nog beter kennen

Werken in het hart van de energietransitie. Benieuwd naar onze werkwijze?

Cultuur

Onze cultuur maken we samen! Maar wat typeert ons?

Lees meer

Partners

Samen met onze partners zorgen we voor de meest optimale IT-infrastructuur.

Lees meer

Organisatie

Hoe werkt EDSN als organisatie?

Lees meer

Kopje koffie? Kom een keer langs voor een kennismaking

Ja graag!
Element/Brand item/Energiestroom Copy
Element/Brand item/Energiestroom Copy 2

Veelgestelde vragen

Hoe ziet het hybride werken eruit bij EDSN?

Bij een voltijd dienstverband word je twee dagen per week op kantoor verwacht, de rest van de dagen werk je vanuit huis.

Krijg ik een werktelefoon?

Je krijgt van ons geen mobiele telefoon, maar wel een simkaart. Wil je toch een telefoon aanschaffen? Dan kan je elke twee jaar maximaal 600 euro netto declareren.

De vacature staat niet meer op de website. Kan ik nog solliciteren?

Als een vacature niet meer op de site staat, dan is deze hoogstwaarschijnlijk gesloten. Heb je toch interesse in die positie? Dan kun je altijd contact opnemen met een van onze recruiters. Wie weet kunnen we iets voor je betekenen of jouw cv voor een aantal maanden in onze portefeuille houden.

Waar kan ik parkeren?

Parkeren kan in twee parkeergarages, namelijk bij Hoek3 of de parkeergarage Asch van Wijck.

Kan ik vier keer negen werken?

Het is zeker mogelijk om 36 uur te werken, bijvoorbeeld 4 om 5 dagen of iedere week een dagdeel vrij. Vier keer negen is op dit moment geen mogelijkheid.

Kan ik parttime werken?

Dit is afhankelijk van de functie. Binnen EDSN is deze keuze er zeker.

Hebben jullie een bedrijfsrestaurant?

In ons pand zit een bedrijfsrestaurant, die voor alle bedrijven in ons pand toegankelijk zijn. Deze is tijdens de lunch geopend.