Verhalen vol energie

Idealisme is voor veel mensen een belangrijke reden om hier te werken

Technologische innovatie én maatschappelijk bewustzijn: bij EDSN komt het samen. We ontwikkelen slimme data-oplossingen voor de energiemarkt. En werken zo mee aan een groener Nederland. Wat vinden Pieter en Ron van werken bij EDSN? En waar krijgen zij energie van?

Pieter en Ron aan het woord

Wie: Pieter, SAFe-coach bij het LACE (Lean Agile Centre of Excellence)

Wat: LACE helpt collega’s van EDSN op een agile manier te werken

Waarom: “We werken in sprints, waarbij we elke twee weken een concreet resultaat opleveren. Hierdoor werken we beter samen en kunnen we sneller software ontwikkelen.”

Wie: Ron, FrontEnd developer in het GOPACS-team

Wat: verantwoordelijk voor de ‘voorkant’ van de applicatie GOPACS. Hiermee kunnen netbeheerders congestieproblemen (‘files’) op het electriciteitsnet aankaarten en deze met marktpartijen en grootverbruikers oplossen.

Waarom: “Met deze app zorgt EDSN er mede voor dat iedereen steeds toegang heeft tot stroom en Nederland gewoon door kan draaien.”

Werk vol energie

Werk dat steeds relevanter wordt

Ron: “EDSN speelt al een belangrijke rol in de energiemarkt, en ik denk dat die rol in de toekomst alleen maar groter wordt. Er komt steeds meer data beschikbaar die verwerkt moeten worden. We zijn bezig hier innovatieve oplossingen voor te ontwikkelen, waardoor we als partij nog relevanter worden. En als ik specifiek naar mijn functie kijk: het electriciteitsnet wordt steeds zwaarder belast, dus het wordt nog belangrijker dat we ‘filevorming’ voorkomen. Ik vind het gaaf om daaraan bij te dragen.”

Pieter: “Onze rol wordt alleen maar groter. Kijk alleen al naar de nieuwe energiewet: hierin wordt energiedata een ‘noodzakelijke en kansrijke grondstof’ genoemd voor de energietransitie. Welke kant het precies opgaat weet ik nog niet, maar ik verwacht dat we met data een sleutelpositie gaan vervullen. Die transitie gaat er uiteindelijk zeker komen, versneld door geopolitieke spanningen om ons heen. Die heeft ons allemaal bewuster gemaakt van waar onze energie vandaan komt en hoe we het verbruiken. Energie is minder vanzelfsprekend geworden.”

Werk in een bijzondere cultuur

Pieter: “Het valt me echt op wat een open en laagdrempelige cultuur EDSN heeft. Iedereen staat altijd klaar om je te helpen, ook het MT en de directieleden. We hebben allemaal hetzelfde doel en de gedeelde motivatie om de energietransitie te versnellen en hieraan bij te dragen met software.”

Ron: “Dat herken ik. Voor veel mensen is idealisme een belangrijke reden om hier te werken. Dit geldt voor mij ook: als techneut weet ik geen betere plek om bij te dragen aan de energietransitie dan hier. En wat je zegt over elkaar helpen: je voelt dat de waarde ‘samen’ echt in de hele organisatie wordt doorleefd. Laatst heb ik Vijai, onze CEO, voor het eerst ontmoet. Hij was helemaal niet van ‘Zo moet het gebeuren’, maar juist van ‘We doen dit met z’n allen’. Hij geeft natuurlijk wel het kader aan, maar hierbinnen mogen we samen bepalen hoe we dat precies invullen.”

Werk vol energie

Pieter: “Elk kwartaal hebben we een PI-planning: een Program Increment-planning. We zijn dan twee dagen lang met iedereen op kantoor, om samen de planning voor de komende drie maanden te bepalen. Dit zijn hectische dagen, maar daarna hebben we wel echt alles besproken en afgestemd: onze doelen, de onderlinge afhankelijkheden, de risico’s, de kansen én de planning. Dat geeft me veel energie, zeker omdat we hiermee bijdragen aan een betrouwbaar en toekomstbestendig energiesysteem.

Ron: “Ik heb net mijn eerste PI-planning mogen meemaken en vond het heel inspirerend. Je merkt dat iedereen er vol enthousiasme in gaat. Niemand zit achterovergeleund van: ik zie het wel als het klaar is; iedereen denkt actief mee. We zijn allemaal gedreven om steeds weer tot de beste oplossingen te komen. En daar krijg ik ontzettend veel energie van.”

Toon passende vacatures

Vakgebieden

Alle vakgebieden

Traineeship

Leer én ontdek wat jou interesseert. Je gaat aan de slag voor verschillende onderdelen binnen onze organisatie.

vacatures Meer info

IT & Data

Ken jij de nieuwste technologieën zoals Kotlin, Java 17 en AWS? Krijg je enerige van het ontwikkelen van onze IT-sy…

vacatures 31 Meer info

Staf & Support

Ondersteun de operatie. Zodat zij goed kunnen werken. Van financial controller tot project management ondersteuner.

vacatures 3 Meer info
Samen staan we sterker

Leer ons nog beter kennen

Werken in het hart van de energietransitie. Benieuwd naar onze werkwijze?

Cultuur

Onze cultuur maken we samen! Maar wat typeert ons?

Lees meer

Partners

Samen met onze partners zorgen we voor de meest optimale IT-infrastructuur.

Lees meer

Organisatie

Hoe werkt EDSN als organisatie?

Lees meer

Kopje koffie? Kom een keer langs voor een kennismaking

Ja graag!
Element/Brand item/Energiestroom Copy
Element/Brand item/Energiestroom Copy 2

Veelgestelde vragen

Hoe ziet het hybride werken eruit bij EDSN?

Bij een voltijd dienstverband word je twee dagen per week op kantoor verwacht, de rest van de dagen werk je vanuit huis.

Krijg ik een werktelefoon?

Je krijgt van ons geen mobiele telefoon, maar wel een simkaart. Wil je toch een telefoon aanschaffen? Dan kan je elke twee jaar maximaal 600 euro netto declareren.

De vacature staat niet meer op de website. Kan ik nog solliciteren?

Als een vacature niet meer op de site staat, dan is deze hoogstwaarschijnlijk gesloten. Heb je toch interesse in die positie? Dan kun je altijd contact opnemen met een van onze recruiters. Wie weet kunnen we iets voor je betekenen of jouw cv voor een aantal maanden in onze portefeuille houden.

Waar kan ik parkeren?

Parkeren kan in twee parkeergarages, namelijk bij Hoek3 of de parkeergarage Asch van Wijck.

Kan ik vier keer negen werken?

Het is zeker mogelijk om 36 uur te werken, bijvoorbeeld 4 om 5 dagen of iedere week een dagdeel vrij. Vier keer negen is op dit moment geen mogelijkheid.

Kan ik parttime werken?

Dit is afhankelijk van de functie. Binnen EDSN is deze keuze er zeker.

Hebben jullie een bedrijfsrestaurant?

In ons pand zit een bedrijfsrestaurant, die voor alle bedrijven in ons pand toegankelijk zijn. Deze is tijdens de lunch geopend.